SIXFOXWHISKEY – NAUGHTY AIR

Af en toe overkomt het me nog wel eens dat ik me afvraag hoe sommige bands aan hun groepsnaam komen. Zo heb ik hier de cd “Naughty Air” voor het schrijven van een recensie liggen. Dat is een nieuwe creatie van de Amerikaanse jazz- en funkrockformatie ‘SixFoxWhiskey’ waarvan ik zou vermoeden dat het een zestal muzikanten zijn die allemaal dol zijn op het drinken van de uit gegist graanbeslag gedistilleerde godendrank met Schotse roots.

Helemaal klopt dat echter niet want ‘SixFoxWhiskey’ bestaat niet uit zes maar uit vijf kerels uit de regio van New England die de zes stevig klinkende tracks op deze plaat hebben ingespeeld. Die vijf muzikanten zijn drummer Tyler Davis, gitaristen Chris Ballerini en Brad Moreno, bassist Tommy Yannopoulos en saxofonist Dan Felix. Met zijn vijven jammen ze er lustig op los in deze nummers waarvan het op de audiovideo te horen “Betty” als typerend voorbeeld dienst kan doen. Het vocale werk bij al deze nummers wordt verzorgd door Chris Ballerini.

De saxofoon van Dan Felix bepaalt vaak het geluid van de tracks op “Naughty Air” zoals o.a. bij het nummer “Common Ground” en het 8 en halve minuut durende “Oh Ya!”, maar ook het leadgitaarwerk van Brad Moreno levert een niet onbelangrijke bijdrage aan de jazzy sound van ‘SixFoxWhiskey’. De groovy klanken blijven bepalend doorheen het gehele album en zijn dus ook aanwezig in de nummers “Waterman Ave” en “Crossroads”. Aan het einde van deze cd wordt het eerder gebrachte nummer “Common Ground” nog eens herhaald in een kortere zogeheten ‘radio edit’-versie.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video